Tron Bamrud på Gålå. Foto: Kathrine Lunde Solbraa
Tron Bamrud skal lede det nye Innlandet. Ferden med å bli kjent startet i Peer Gynts rike.
Tron Bamrud
Tron Bamrud hadde sin første arbeidsdag som prosjektleder for sammenslåingen av Hedmark og Oppland til Innlandet fylkeskommune 1. august.
Utvalgte ideer til fylkesvåpen Innlandet
Juryen har valgt ut fire ideer til fylkesvåpen for Innlandet. Disse ideene går nå videre til tre designbyrå.
Utvalg fylkesvåpen Innlandet fylkeskommune
Til sammen kom det inn 162 forslag.
Mjøsbrua. Foto: VRI Innlandet
Stortinget har nå vedtatt at navnet blir Innlandet fylkeskommune.

Fra sams til samling

Fra rapporten "Fra sams og samling" av Statens vegvesen.
Politikerne i Innlandet er klare for å ta det fulle og hele ansvaret for fylkesvegene fra 1. januar 2020.

Imponert over engasjementet

Utvalg fylkesvåpen Innlandet fylkeskommune
Fristen på forslag til nytt fylkesvåpen for Innlandet gikk ut 31. mai. Engasjementet er stort og det har kommet inn mange spennende innspill.

Fylkeskommunen og kommunene

Thomas Breen (Ap) og Olaf Nils Diserud (Frp)
Fellesnemnda har vedtatt å sette ned en referansegruppe for samarbeidet mellom kommunene og den nye fylkeskommunen.
Mjøsbrua. Foto: VRI Innlandet
Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget er ikke fornøyd med regjeringens prosess rundt nye fylkesnavn.
Even Aleksander Hagen (fylkesordfører i Oppland) og Per-Gunnar Sveen (fylkesrådsleder i Hedmark) håper på stort engasjement og mange kreative forslag til nytt fylkesvåpen.
Når Hedmark og Oppland fylkeskommuner slår seg sammen til Innlandet fylkeskommune 1. januar 2020, trengs det nytt fylkesvåpen.